Regen, sneeuw

Na een wat rustiger periode nadert een depressie die nu nog boven Frankrijk ligt. Deze trekt in noordoostelijke richting en schampt daarbij naar verwachting komende nacht en ochtend Nederland. Een bijbehorende storing trekt later vanavond en vannacht via België binnen. Aanvankelijk valt er regen die op een bevroren ondergrond regionaal gladheid kan opleveren. In de loop van de nacht en ochtend gaat de regen op steeds meer plaatsen over in sneeuw.

Morgen overdag trekt de neerslag via het noordoosten weg. Dan draait de wind naar het westen en neemt hij toe naar matig tot krachtig. Daarmee stroomt zachtere lucht van zee binnen. De temperaturen lopen snel op van dichtbij het vriespunt naar een graad of 3 landinwaarts en naar 4 tot 7 graden in de westkustprovincies. Daarbij valt nog een enkele kortdurende bui met regen of natte sneeuw. De zon is niet of nauwelijks te zien.

Ook Tweede Kerstdag en zondag komt de temperatuur overdag boven het vriespunt uit. Landinwaarts liggen de maxima veelal tussen 2 en 4 graden, aan zee meest tussen 4 en 7 graden. In de nachten koelt het in het binnenland hier en daar nog af tot iets onder het vriespunt. Verder schijnt zaterdag soms even de zon en is het overwegend droog.

Zondag vallen verspreid over het land een paar buien met regen of natte sneeuw.