'Oma was gillend gek geworden'

wolzak, thijs

Freek Bartels (23) won eind 2008 de veelbekeken televisietalentenjacht Op Zoek naar Joseph. Als gevolg daarvan speelde hij het hele afgelopen jaar de hoofdrol in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, in totaal al meer dan driehonderd keer.

Hoogtepunt 2009:

„Ik werd uitgenodigd voor een ‘uitblinklunch’ bij prins Willem-Alexander en prinses Máxima op paleis Noordeinde. Samen met Simone Kleinsma, Marco Borsato en Jan Smit, maar ook mensen met andere beroepen. Dat was wel een momentje, oef. Ik was wel gewend geraakt aan de aandacht van fans. Maar als er dan zo’n koninklijk goedkeuringstempel komt, besef je ineens: die hebben me ook gezien. Bij mijn oma thuis lag altijd de Privé, ze volgde het koninklijk huis op de voet. Als zij dit nog had meegemaakt, was ze gillend gek geworden. Maar misschien weet ze het ook wel.”

Dieptepunt 2009:

„Misschien is het niet echt een dieptepunt, maar ik ben afgelopen jaar wel tegen een grens aangelopen. Ik ben gezond ambitieus, maar door al dat spelen was ik de balans tussen werk en privé even kwijt. Ik raakte aan het begin van het jaar oververmoeid en heb een week niet op het podium gestaan. Godzijdank ben ik goed begeleid. Ik ga nu al een tijd naar een haptonoom. Daar heb ik geleerd kop en lijf beter samen te brengen.”

Kerstwens:

„Dat vloeit hier uit voort. Ik wil werk en privé beter combineren. Meer aandacht kunnen besteden aan familie en vrienden.”

Wat doe je met Kerst?

„Ik ga vooral veel spelen. Maar de twee Kerstdagen ben ik bij mijn ouders en ooms en tantes. En we vieren Kerst met de cast van Joseph.”

    • Jaco Alberts