Kort nieuws Sport

Verboden spullen bij ploeg Contador en Armstrong

PARIJS, 24 dec. - De Franse krant Le Monde heeft gisteren gemeld dat dit jaar tijdens de Tour de France verboden materiaal is gevonden in de medische uitrusting van wielerploeg Astana. Het zou gaan om spullen waarmee bloedtransfusies mogelijk zouden zijn. Het bericht is door bronnen rond een justitieel onderzoek bevestigd aan het Franse persbureau AFP. Astana leverde dit jaar met de Spanjaard Alberto Contador en de Amerikaan Lance Armstrong respectievelijk de winnaar en de nummer drie van het eindklassement van de Tour de France. In juli startte justitie in Parijs een onderzoek naar nadat opvallende zaken waren gevonden tussen de medische spullen van Astana. Uit eerste tests bleek dat geen verboden middelen zijn aangetroffen, maar wel materiaal waarmee bloedtransfusies kunnen worden toegepast. Ook zouden op hotelkamers spuiten en naalden zijn gevonden. Analyse van producten en uitrusting gaven zeven verschillende genetische profielen aan. Om de betrokken renners te identificeren, heeft de Franse justitie de bij de internationale wielrenunie opgeslagen bloedprofielen nodig. (ANP)

Directeur Reker verlaat PSV

EINDHOVEN, 24 dec. - PSV neemt komende zomer afscheid van algemeen directeur Jan Reker (61). Hij stopt om persoonlijke redenen. Zijn verbintenis in Eindhoven loopt tot 30 juni 2010. „Ik blijf doorwerken tot het einde van dit seizoen”, liet hij gisteren weten op de website van PSV. Hij is sinds 2007 werkzaam als algemeen directeur. „Mijn persoonlijke redenen om niet door te gaan wegen zwaarder”, meldde Reker. Ook commercieel directeur Marcel van den Bunder gaat PSV verlaten. Zijn contract wordt niet verlengd. President-commissaris Frits Schuitema meldde dat PSV de directie een andere invulling wil geven. De huidige functies van commercieel directeur en algemeen directeur worden gecombineerd. „We willen de technische poot versterken”, stelde Schuitema. „De nieuwe directeur zal een meer uitgesproken zakelijk profiel moeten hebben. We zoeken een persoon die managementkwaliteiten, commerciële ervaring én affiniteit met voetbal verenigt.” (ANP)