Internationaal kort

Ontvoerde politicus Colombia vermoord teruggevonden

Bogotá. De gouverneur van de Colombiaanse deelstaat Caquetá is dood aangetroffen, een dag nadat hij was ontvoerd uit zijn huis. De Colombiaanse regering beschuldigt de linkse guerrillabeweging FARC van de moord op gouverneur Luis Francisco Cuéllar. Cuéllar werd aangetroffen nabij Florencia, de hoofdstad van de zuidelijke deelstaat Caquetá. Cuéllars keel was doorgesneden en zijn lichaam vertoonde schotwonden. De moord onderstreept volgens de regering dat de FARC allerminst verslagen is, hoewel de beweging het afgelopen jaar ernstig is verzwakt. Cuéllar is de bekendste politicus die is gegijzeld sinds president Uribe in 2002 aan de macht kwam. Onder de rechtse Uribe, die gezworen heeft de FARC te zullen verslaan, heeft het Colombiaanse leger zware klappen toegebracht aan de FARC. (Reuters)

Amerika: celstraf voor ouders ballonjongetje

Fort Collins. De Amerikaanse man die een grote zoektocht teweegbracht door te zeggen dat zijn zoon op drift was geraakt in een miniluchtballon, krijgt negentig dagen cel en zijn vrouw twintig dagen. Dat heeft een rechter gisteren bepaald. De 6-jarige Falcon Heene bleek niet in de luchtballon te zitten, maar was thuis verstopt. Het verhaal van de vader was een publiciteitsstunt voor een realityshow. Vader Heene heeft in de rechtbank zijn excuses aangeboden. (AP)

Bekijk beelden van de zoektocht naar Falcon en het mediaspektakel via nrcnext.nl/links