Het wordt gezellig op de planeet rode

Dr. Zeepaard kreeg een berg tekeningen. Met prachtige verblijven die jullie op Mars zouden bouwen als je naar die rode planeet toe kon reizen. Het zou er gezellig worden! Dr. Zeepaard bedankt alle inzenders zeer, en hier zie je zijn keuze.

Mijn huis krijgt gewoon een trapgevel, zoals een huis op aarde, dacht Dorian Maaskant (7 jr.) uit Numansdorp (1).

De leerlingen van groep 7 van basisschool Het Kompas in Heerenveen bedachten dat je je niet moet vervelen als je maanden of jaren op Mars zit. Van klei bouwden zij prachtige modelhuizen. Vaak in een krater en met een garage voor de Marswagen, maar vooral met veel ruimte. Ze wilden namelijk vissen meenemen, katten, mp3-spelers, muziekinstrumenten, een nintendo, microscoop en laptop met webcam. Hier zie je de huizen van Tobias Henneveld (2) en Lubbert Dooper (11).

Maaike van Zeijl (8 jr.) uit Bilthoven ontwierp haar Marsverblijf als een modern kantoor: met naast de werkruimtes ook een zwembad, een renbaan en fitnesscentrum (10).

De leerlingen van groep 7 van de St. Victorschool uit Apeldoorn houden van lekker eten, zelfs op Mars. Iris (10 jr.) ontwierp een afhaalbar met ijs en meer (3, in de verte zie je de aarde aan de hemel staan), Anneroos (10 jr.) ontwierp een vijfsterrenhotel (6) en Freek (9 jr.) zorgde voor een MacDonald (4). Evert-Jan Witteveen (10 jr.) dacht: als er geen leven is op Mars, zorg ik daar zelf wel voor en hij ontwierp een monsterfabriek (8). Pam (10 jr.) koos liever voor klassiek (12).

Nathan, Hidde en Floris uit groep 5/6 van de St. Maartensschool in Voorburg maakten hun iglo kleurig (met snoepvormen) zodat je hem van ver kan zien (5).

Volgens Julia Moorman (13 jr.) uit Gilze zijn de huizen op Mars van goud en zo hoog dat je de bovenkant niet kan zien (7). Dat is verzonnen hoor, schrijft ze, en Reinier van Montfrans (5 jr.) uit Zeist schetste Mars tussen de sterren (9).