Feesten

Hip-hop

Kribbuh Shit Stille Nacht editie

Amersfoort: do 24 dec., 22.00 - 04.00u. € 12,50. podiumdekelder.nl

Het tofste multidimensionale hiphop-familie-experience feest van Amersfoort en omstreken pakt uit met een Silent Disco editie. Optredens zijn van Jiggy Dje en Diggy Dex, geheel over de koptelefoon.

Drum-’n-bass

PRSPCT XL

Rotterdam, WATT: do 24 dec. 22:00 - 7.30u. € 16,50. www.watt-rotterdam.nl

Begonnen als klein feestje in het Theater van Nighttown voor de pure liefhebbers van de hardere herrie, ontwikkelt PRSPCT zich al snel als het mekka voor iedere drum-’n-bass dude en dudette, die graag in de hoogste versnelling losgaat.

Boogie, funk, house

Body Music

Amsterdam, Jimmy Woo: za 26 dec. 23.00 - 04.00u. €15. jimmywoo.com

Rocken als een malle!! Met dj/producer ‘Julius The Mad Thinker’ all the way from Chicago, USA, ‘Mike Ho’ met zijn befaamde boogie, funk en house.

house

Hed Kandi

Roermond, Club Soho: € 10. www.hedkandi.nl

Hed Kandi zag in 1999 het levenslicht in Londen als compilatielabel en veroverde de harten van menig houseliefhebber met haar deliciously feel good house.

Dubstep

Subdub vs Sonic Warfare

Amsterdam, Melkweg: vrijdag 27 dec. 21:30u. € 13. melkweg.nl

Sonic Warfare, de dubstep- en elektronica-avond van de Melkweg, viert zijn driejarig bestaan met een extra grote en diverse line-up en werkt deze keer samen met SubDub uit Leeds.

Tekno

Trip to GOA

Zaandam, De Kade: za 26 dec. 23:00u. Gratis. www.kade.nl

De negende editie van ‘Trip to GOA’ valt nog net in 2009. Psy-trance, GOA en Tekno met dj’s Annunaki, Manna, Mart Fader en Orkatek en Resi-Beatz.

house

Generations of love

Amsterdam, Westergasfabriekterrein: za 26 dec. 22.00u. €25. www.chemistry.nl

Breed geprogrammeerd in verschillende ruimtes; namelijk house, house en nog meer house. Voor kerstliederen of R&B moet men elders aankloppen... Met Jimpster, dj Gregory, De Man Zonder Schaduw, Brian S., ISIS, Melon, Frederik Abas, Marcello en anderen.

Housequake

Housequake

Den Haag, Paard van Troje: vrij 25 dec. 22.00 tot 05.00 u. €20. www.housequake.nl

Roog, Erick E en MC Gee vieren de Kerst traditiegetrouw in het Paard van Troje. Muzikale support van Baggi Begovic, Born To Funk en Groovenatics. In de tweede zaal staat Warren Fellow vier uur lang achter de decks.

Jazz

Jazz on the Riverbank

Amsterdam, Krasnapolsky: do 24 t/m zo 27 dec. €85. www.jazzontheriverbank.com

Amsterdams nieuwste jazzclub Jazz on the Riverbank, gaat met Kerst in première. Dee Dee Bridgewater zal op Kerstavond de club openen. De 27ste wordt de première afgesloten door de Brand New Heavies.