Doen

Festival

Tangomagia Festival

Amsterdam, Stadsschouwburg: za 26 dec. www.tangomagia.com

Dit internationale evenement bestaat uit workshops, shows, live concerten en danssalons. Volg lessen van Argentijnse maestro’s, bekijk de optredens afgewisseld met dj-muziek. De gedraaide muziek is traditioneel en ‘tango nuevo’.

Winterparade

Winterparade

Amsterdam, Westergasfabriek: t/m za 26 dec. , 17.30 tot 01.00 u. € 35. www.winterparade.nl

Net terug uit New York is de WinterParade opgebouwd. De hectiek van het New Yorkse culturele ‘verkeer’ is de inspiratiebron voor het festival: ‘verkeer’ regelen tussen theater, opera, eten, klassieke muziek, poëzie en het publiek.

Dinerarragement

Hans Teeuwen zingt

Den Haag, Paard van Troje: za 26 dec. 15:00u. € 25. www.paard.nl

Dat Hans Teeuwen ook nog een getalenteerd jazz-zanger is bewees hij in 2008 op Tweede Kerstdag. Dit jaar opnieuw, en dan met de toevoeging: „...Nu nog beter!” Voor dit optreden is een speciaal kerstdinerarrangement beschikbaar bij de Boterwaag en Zwarte Ruiter.

Schaatsen 1

Schaatsen in Artis

Amsterdam, Artis: 9.00-17.00 u. www.artis.nl.

De plek waar Artis in 1838 begon, is deze winter een bijzondere ontmoetingsplek: voor de eerste keer in de geschiedenis komt er een schaatsbaan in Artis, met koek en zopie. Schaatsen zijn gratis verkrijgbaar.

Schaatsen 2

IJsbaan Leiden

Leiden, Nieuwe Rijn: 12.00-18.00 u.

Gelegen op het water van de Nieuwe Rijn is deze ijsbaan uniek in de Randstad. Met demonstraties van lokaal schaats-, shorttrack- en kunstschaatstalent. Schaatsen zijn te huur.

Kasteel

Muiderslot in kerstsfeer

Muiden, Muiderslot: do 24 t/m zo 27, Eerste Kerstdag gesloten. 12.00-17.00 u.   € 11. kinderen € 6,25. www.muiderslot.nl

Het kasteel is helemaal in kerstsfeer en versierd met geurende festoenen en mistletoe. In alle vier de vertrekken staan feestelijk gedekte tafels.

Huifkarrentocht

Winterse snertrit

Assel, Hoge Veluwe: za 26 dec. www.dekronkel.com

Met een verwarmde huifwagen op verkenning door de bossen. Na de tocht staat de snert klaar.

Spelen

Levend ganzebord

Leeuwarden, Natuurmuseum Fryslan: 11.00-17.00 u. € 5 en kind € 3. www.natuurmuseumfryslan.nl

Een supergroot ganzebordspel waar kinderen zelf de pionnen zijn.