Alleen NEC verrast in bekertoernooi

FC Twente, NEC, Ajax en NAC hebben zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. Feyenoord, Sparta en Go Ahead Eagles gingen hen voor. De achtste ploeg wordt 16 januari bekend. Voor die dag staat het duel Heerenveen-PSV op het programma. De wedstrijd werd gisteren afgelast.

NAC Breda schakelde het tweede van De Graafschap in eigen stadion uit na verlenging door goals van Amoah en Gilissen: 0-2. FC Twente versloeg in eigen stadion Helmond Sport met 3-0. De doelpunten waren van Luuk de Jong (tweemaal) en Bryan Ruiz. NEC schakelde FC Groningen in eigen huis uit: 0-2. John Goossens en Erton Fejzullahu maakten de doelpunten.

Ajax won in Zwolle de bekerwedstrijd tegen de amateurs van WHC uit Wezep met 14-1. Bij de rust was de stand in het stadion van FC Zwolle 6-1. Suarez maakte op het kunstgras zes doelpunten. Pantelic, Aissati en Bakircioglu scoorden tweemaal, WHC’er Bosch maakte een eigen doelpunt.

PSV reageerde ontstemd op het afgelasten van het duel gisteravond in en tegen Heerenveen. De KNVB besloot gisterochtend na overleg met de gemeente, de brandweer én de clubs om de wedstrijd niet door te laten gaan. De opgehoopte sneeuw en de vorming van ijspegels op het dak van de Zuid-tribune van het Abe Lenstra Stadion leverden te veel gevaar op voor publiek en spelers. Trainer Fred Rutten, die dinsdag met zijn selectie al naar Friesland vertrok, kon de afgelasting moeilijk accepteren. „Ik vind het belachelijk dat de KNVB dinsdag geen beslissing heeft durven nemen over het wel of niet doorgaan van deze wedstrijd. De weersomstandigheden zijn onveranderd en dat was ook al bekend, zo ook de situatie van het stadion. Wij hebben met de selectie voor de tweede keer voor niets af moeten reizen”, aldus Rutten, die zondag voor niets naar Kerkrade was gegaan voor de competitiewedstrijd tegen Roda JC.