Zachte Kerst

De dooi zet door, tijdens de Kerstdagen wordt het zelfs nog wat zachter. De sneeuw smelt verder. Tijdens de Kerstnacht en op Eerste Kerstdag valt er op veel plaatsen nog wel wat natte sneeuw of regen.

Vandaag was het op veel plaatsen grijs met laaghangende wolken, nevel en dooimist. Vanavond klaart het in het zuiden en oosten op. Daar vriest het vannacht dan ook licht tot matig. In het noordwesten blijft het bewolkt en blijft de temperatuur rond het vriespunt steken.

Morgenochtend overheerst de bewolking en is het opnieuw nevelig. De temperaturen komen ’s middags rond het vriespunt uit. De wind waait uit zuidoostelijke richting en is zwak tot matig, kracht 2 tot 4. Een actieve storing boven Frankrijk trekt op Kerstavond richting Nederland. Tijdens de Kerstnacht gaat het vanuit het zuiden regenen. Naarmate de storing verder noordwaarts trekt gaat de regen over in natte sneeuw. Ook tijdens de Kerstochtend valt er op veel plaatsen nog natte sneeuw of regen bij temperaturen boven het vriespunt. ’s Middags wordt het vanuit het zuidwesten droog. Op Tweede Kerstdag breekt de zon af en toe door en blijft het droog.

Zondag kan er wel weer een lokale regen- of natte sneeuwbui vallen. Overdag wordt het 3 tot 7 graden en ’s nachts vriest het vrijwel nergens meer.