'Schumi' gaat nu voor titel in een Mercedes

Mercedes heeft vandaag aan weken van speculeren een eind gemaakt: Michael Schumacher keert volgend seizoen als coureur terug in de Formule 1. De Duitser die zeven wereldtitels won, twee bij Benetton en vijf bij Ferrari, tekent mogelijk voor drie jaar bij Mercedes Grand Prix. Eind volgende week wordt hij 41 jaar en daarmee is ‘Schumi’ veruit de oudste in een veld van 26 coureurs. Voordat hij in 1991 in de Formule 1 kwam, bij Jordan, reed hij voor Mercedes.

De rentree van Schumacher komt na die van twee andere kampioenen, Lance Armstrong en tennisster Kim Clijsters. Beiden deden dat met succes: de Amerikaan werd derde in de Tour de France, de Belgische won de US Open.

Nadat Mercedes vorige maand de renstal van de Brit Ross Brawn had overgenomen, Brawn GP, werd al snel de Duitser Nico Rosberg als coureur aangetrokken. Die reed de afgelopen jaren bij Williams en reageerde vanochtend enthousiast op de primeur van het dagblad Bild dat Schumacher rond was met Mercedes. Maar hij voegde er wel aan toe dat het voor Schumacher lastig zal worden om na drie jaar van zijn comeback een succes te maken.

Schumacher wordt bij zijn nieuwe werkgever herenigd met Brawn, die ook de man was achter zijn successen bij Benetton en Ferrari. Brawn werd begin dit jaar eigenaar van het team van Honda, nadat de Japanse auto- en motorenfabrikant zich als gevolg van de economische crisis had teruggetrokken uit de Formule 1, een voorbeeld dat na het seizoen 2009 werd gevolgd door Toyota en BMW. Brawn GP leverde in het enige jaar van zijn bestaan de wereldkampioen, de Brit Jenson Button, en won de constructeurstitel.

Afgelopen zomer zag Schumacher op het laatst af van een rentree bij Ferrari, het team waar hij sinds het einde van zijn carrière als coureur in dienst was als adviseur. Hij wilde de plaats innemen van de Braziliaan Felipe Massa, die bij een training in Boedapest gewond raakte, maar op medisch advies zag de racelegende er van af. Hij had nog te veel last van zijn nek, als gevolg van een ongeluk op een racemotor begin dit jaar.

De eerste F1-race van 2010 is op zondag 14 maart in Bahrein.