op nrcnext.nl

Voorspellingen 2010

Nu op het blog: koffiedik kijken. Deze keer drie voorspellingen over sport in 2010.

Reacteur Erik voorspelt:

„Het Nederlands elftal haalt na de broodnodige praatsessies de komende maanden de finale op het WK in Zuid-Afrika. Topscorer wordt Klaas-Jan Huntelaar.

Reacteur Fleur voorspelt:

„Lance Armstrong wint voor de achtste keer de Tour (met Contador weer als geduchte tegenstander) en Geesink gaat er vandoor met de bolletjestrui.”

En reacteur Robert Bleeker voorspelt:

„Michael Schumacher gaat definitief rijden voor Mercedes en wordt in 2010 voor de achtste keer wereldkampioen in de Formule 1.”

Breng je stem uit en stuur zelf een voorspelling in via nrcnext.nl

Kerstcrap 4: het kerstdiner

De kerstcrapserie: in de dagen voor Kerst bespreekt next-redacteur Viola Lindner kitscherige, vertrouwde en grappige kerstgewoontes. Deze keer het kerstdiner, een precair moment voor familieverhoudingen. In Groot-Brittannië wordt bij 60 procent van de kerstetentjes ruzie gemaakt. Volgens voedingsdeskundigen komt dat door het eten: met veel zoet en koolhydraten. Dat kan, vooral in combinatie met alcohol, leiden tot stemmingswisselingen.

Is het zo simpel of is er meer aan de hand? Lees verder op nrcnext.nl

Online tv-kijken

Mensen tussen 20 en 34 jaar kijken het meest tv online. Niet echt een verrassing, schrijft next-blogger Ernst-Jan Pfauth. „Veel interessanter is het om nu te kijken naar de toekomst. Naar apparaatjes die de kabel vervangen.”

Lees meer over Boxee en Project Canvas van de BBC via nrcnext.nl