Kunst van het jaar: Televisie

1. Desperate Romantics. Zijn we dat eigenlijk niet allemaal? Kostuumdrama over de 19de-eeuwse schildersbroederschap prerafaëlieten – o.a. Rossetti en Millais – laat met lichte humor hun gevecht zien met leven, kunst en liefde.

2. True Blood. Vampiers, racisme en zwoele romantiek in een stomende serie.

3. Flow. Doeltreffend gemaakte serie over jonge mensen die het willen maken in de hiphopwereld. Goed verhaal, prima geacteerd en veel muziek. Als beste Nederlandse serie van 2009 verdient Flow een tweede seizoen.

4. Culture Show. Nieuwsrubriek op BBC2 over cultuur die weet hoe het hoort: boeiend en leerzaam. Gelukkig terug op vroege avond.

5. It’s always sunny in Philadelpia. Zwarte comedyserie over vier jonge, zelfzuchtige losers met een café. Briljante rol van Danny Devito als opdringerige vader.

    • Dirk Limburg