Kunst van het jaar: Televisie

LOST - Awarded the 2005 Emmy and 2006 Golden Globe for Best Drama Series, "Lost" returns for its fifth season of action-packed mystery and adventure -- that will continue to bring out the very best and the very worst in the people who are lost, WEDNESDAY, JANUARY 21 (9:00-11:00 p.m., ET) on the ABC Television Network. In the first part of the season premiere, entitled "Because You Left," the remaining island survivors start to feel the effects of the aftermath of moving the island, and Jack and Ben begin their quest to reunite the Oceanic 6 in order to return to the island with Locke's body in an attempt to save their former fellow castaways. (ABC/MARIO PEREZ) ELIZABETH MITCHELL, KEN LEUNG, JOSH HOLLOWAY, L. SCOTT CALDWELL, SAM ANDERSON PEREZ, MARIO

1. Lost (sz. 5). Meesterlijk geschreven, ingenieus epos over identiteit, schuld en boete daagt de kijker uit. Formidabel spannend en dramatisch.

2. Boston Legal (sz. 1-3) Stelt maatschappelijke misstanden aan de orde met scherpzinnige pleidooien. Excentrieke William Shatner en James Spader vertederen met hun mannenvriendschap.

3. In Treatment (sz. 1-2). Radicale vorm domineert dit psychiaterdrama: de camera blijft in de kamer en registreert de gesprekken. Dat levert diepgaande, psychologische portretten op. Prikkelend en gedurfd.

4. The Riches (sz 1). Warmbloedige inburgeringskomedie over gezin van oplichters dat huis en leven van welgestelden overneemt.

5. Weeds (sz. 4). Alleenstaande moeder met liberale opvattingen over soft drugs krijgt verhouding met mensensmokkelaar. Zeer geestig en grimmig.

    • Ron Rijghard