Kort nieuws voorpagina

Supersnelrecht in vier grote steden met jaarwisseling

Rotterdam, 23 dec. - Het OM past bij de jaarwisseling in de vier grote steden opnieuw supersnelrecht toe op verdachten van geweld tegen politie of hulpverleners, vernieling en brandstichting. Pagina 3

Politiechef in Iran waarschuwt verzet

Teheran, 23 dec. - De Iraanse politiecommandant heeft de oppositie vandaag gewaarschuwd voor een „krachtige” confrontatie als ze doorgaat met haar „illegale” acties. De waarschuwing komt te midden van nieuwe protesten tegen de regering. Pagina 5

Trein weer volgens dienstregeling

Utrecht, 23 dec. - Het treinverkeer is volgens ProRail vanochtend zonder grote problemen verlopen. Na dagen van grote vertraging had de NS 80 procent van het gebruikelijke aantal treinen ingezet. Pagina 3 en 7 (opinie)

Schumacher terug in Formule 1

Rotterdam, 23 dec. - Mercedes heeft vandaag aan weken van speculeren een eind gemaakt: Michael Schumacher keert volgend seizoen als coureur terug in de Formule 1. Pagina 11

Balkenende tegen belastingplan PvdA

Den Haag, 23 DEC. - De irritaties in de coalitie over de aanstaande ingrijpende bezuinigingsplannen van het kabinet lopen op. Premier Balkenende (CDA) zegt in De Telegraaf dat hij niets voelt voor een belastingplan van de PvdA. Pagina 3

CIA-gevangenissen in Litouwen

Warschau, 23 dec. - De Amerikaanse geheime dienst CIA beschikte in Litouwen over twee kleine gevangenissen voor het vervoer en verhoor van vermeende terroristen. Pagina 5

Volvo verkocht aan Chinese automaker

Shanghai, 23 dec. - Het Amerikaanse autoconcern Ford heeft vanochtend de Zweedse dochteronderneming Volvo verkocht aan een van de kleinere Chinese automakers, Geely. Pagina 13

Politicus Colombia dood aangetroffen

Bogota, 23 dec. - De gouverneur van de Colombiaanse deelstaat Caquetá is gisteren dood teruggevonden, een dag nadat hij was ontvoerd. De regering beschuldigt rebellenbeweging FARC van de moord. Pagina 5