Kort nieuws Economie

Wessanen verkoopt Tree of Life

Utrecht, 23 dec. - Voedingsmiddelenconcern Wessanen verkoopt zijn Amerikaanse distributiebedrijf Tree of Life (TOL) aan Kehe Food Distributors voor 190 miljoen dollar (133 miljoen euro) in contanten. Dat maakte Wessanen vandaag bekend. Wessanen boekt een verlies van ongeveer 50 miljoen euro op de verkoop. Dat verlies wordt in het vierde kwartaal genomen. Wessanen zal de opbrengst van de verkoop gebruiken om de schuld te verminderen en de balans te versterken. Daarmee wil het concern de groei van de Europese activiteiten ondersteunen. (ANP)

Chinees BAIC heeft forse groeiplannen

Peking, 23 dec. - Het Chinese Beijing Automotive Industry (BAIC) heeft agressieve plannen om met nieuwe automodellen marktaandeel af te snoepen van zijn concurrenten, zowel op de thuismarkt als in het buitenland. De op vier na grootste autoproducent in China maakte vandaag bekend daarvoor de komende drie jaar 33 miljard yuan (3,1 miljard euro) uit te trekken. BAIC, dat de technologie van de oude Saab-modellen 9-3 en 9-5 heeft overgenomen van het Amerikaanse General Motors (GM), wil binnen twee jaar 100.000 auto’s op de markt brengen die in eigen stal zijn ontwikkeld. De techniek van Saab speelt daarbij een belangrijke rol. (ANP)

Voor Kerst geld voor DSB-spaarder

Amsterdam, 23 dec. - De Nederlandsche Bank (DNB) compenseert nog voor de Kerstdagen 165.000 gedupeerde spaarders van de omgevallen DSB Bank. Dat zei een woordvoerder van DNB gistermiddag. DNB keert in totaal 2,5 miljard euro uit aan de spaarders van de failliete bank die zich tot nu toe via een speciale website bij de centrale bank hebben gemeld. (ANP)