I Kissed Charles maakt haastige liedjes met flair

cd pop

I Kissed Charles: This Is Not Romantic ***

Jonge mensen hebben doorgaans haast, en dat geldt zeker voor de vier bandleden van I Kissed Charles. Deze groep, afkomstig uit Meppel, bestaat uit tieners, en zangeres Charlot Henzen is slechts 17 jaar oud. Henzen bedenkt grappige songtitels, zoals ‘Boys, Dump Your Girlfriends’ en ‘Let’s French Tonight’, en zingt met flair en voorwaartse kracht. Daarbij klinkt ze bovendien zuiver en soepel, zonder de andere muzikanten te overvleugelen.

De muzikanten spelen opgewekte new wave, waarbij de hoofdrol soms is voor een gruizige gitaar, en soms voor een orgeltje of een helder keyboardmotief. Het geluid is prettig en helder maar niet erg verrassend. Afgezien van de eerste paar liedjes geldt dat ook voor de meeste nummers: de composities zijn niet uitgesproken, maar wel snel, gestroomlijnd en vrolijk.

Rutger Hoedemaekers (bekend van zijn werk voor andere Nederlandse artiesten als Voicst en Lucky Fonz III) produceerde een deel van de cd, en gaf de liedjes een welkome, en in dit opgewonden genre vaak verwaarloosde, precisie.

HESTER CARVALHO

    • Hester Carvalho