De aannemer

Op de site van Sirre staat dat het bedrijf 70 jaar ervaring heeft. U bent 28.

„Mijn vader en mijn opa hadden samen een aannemersbedrijf. Mijn vader heeft dat inmiddels afgebouwd. Toen ik begin dit jaar boventallig werd verklaard bij een ander bouwbedrijf, ben ik in april voor mezelf begonnen onder de familienaam. Het is officieel een ander bedrijf, maar ik werk nauw samen met mijn vader.’’

Wilde u altijd al het familiebedrijf overnemen?

„Nee, ik vond het niet groot genoeg en had andere ambities. Eigenlijk wilde ik verder bij mijn vorige werkgever, maar er waren strubbelingen in het bedrijf.

„Ik kon mezelf natuurlijk aanbieden op de markt, maar niemand neemt nu meer mensen aan door de crisis. En het ondernemerschap begon ook te kriebelen. Als student heb ik altijd in de bouw gewerkt en zeker door mijn studie bedrijfskunde raakte ik ook steeds meer betrokken bij de organisatie.’’

Wat wilt u in de toekomst met het bedrijf?

„Ik wil graag groeien naar een bedrijf met twintig man in dienst. Nu bestaat het bedrijf uit twee man, plus vier mensen die we vaak inhuren. Ik wil die groei binnen tien jaar bereiken.

„Ik ben ook nog steeds af en toe op de bouwlocatie te vinden. De kennis die ik van de praktijk heb, kan ik goed inzetten. Het is een gunstige tijd voor een beginnend bedrijf. Wij zijn flexibel.

„Als straks de economie aantrekt, moeten we zorgen dat we op tijd op de trein springen om mee te liften. Het voornaamste doel is nu om verder aan het imago te werken, zodat mogelijke opdrachtgevers je weten te vinden. Vandaar die naam.’’

    • Leendert van der Valk