Bus voor één dag gestolen

De politie heeft vannacht een gisteren gestolen bus van vervoersbedrijf Veolia teruggevonden in een weiland bij het Gelderse Huissen. Van de dader ontbreekt elk spoor.

De bus verdween gisteren op het busstation in Nijmegen. Op dezelfde plek vonden al twee keer eerder soortgelijke diefstallen plaats.

De gisteren gestolen Veolia-bus (nieuwwaarde: 220.000 euro) rijdt normaal gesproken tussen Gennep en het nieuwe treinstation Mook-Molenhoek in de kop van Noord-Limburg. Om die reden is het voertuig voorzien van opvallende stickers met een Veolia-trein. Tijdens de kerstvakantie werd de bus ingezet op de lijn Venlo-Nijmegen.

Van de 246 bussen van Veolia Limburg zijn er 244 uitgerust met GPS en dus direct te traceren na een diefstal. De gisteren gestolen bus is een van de twee zonder. „Dat en het feit dat de dief de bus kon starten en schadeloos in Huissen heeft weten te krijgen, doet vermoeden dat het om een kenner en liefhebber gaat”, zegt directeur René de Beer van Veolia Limburg.