5 redenen om tv te kijken

1 Retro-tv

De Fabeltjeskrant

RTL8, 19.00-19.05u.

Vanaf vandaag is de Fabeltjeskrant elke doordeweekse dag terug op tv. Leef mee met Meneer de Uil, Truus ‘tuut-tuut-tuut-tuut’ Mier, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar. En dan oogjes dicht en snaveltjes toe.

2 tovenaar

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

SBS6, 20.30-23.15u.

Derde film naar de boeken van J.K. Rowling over tovenaarsleerling Harry Potter is wel degelijk anders van toon dan de eerdere Potterfilms, die werden geregisseerd door de Amerikaan Chris Columbus. Regisseur Cuaróns Harry Potter is iets donkerder, iets vreemder én iets menselijker, al is het natuurlijk maar iets – ook deze regisseur moest zich houden aan de voorschriften van de Potterindustrie. (Alfonso Cuarón, 2004)

3 Monster I

Shrek The Halls

RTL4, 20.30-20.55u.

Voor televisie gemaakte special rond het monster Shrek die Kerst viert met vrouw en kinderen.

4 monster II

Shrek

RTL4, 20.55-22.35u.

Buitengewoon succesvolle computeranimatiefilm van Spielbergs DreamWorks is een heerlijk tegendraadse versie van het klassieke sprookje van het schone meisje en het lelijke beest. De groene boeman (met de stem van Mike Myers) gaat met een raaskallende ezel (Eddie Murphy) de mooie prinses (Cameron Diaz) uit haar toren bevrijden. (Andrew Adamson, 2001)

5 docu

De paardenjongen

Ned.2, 22.40-00.15u.

Rowan is de zoon van Rupert Isaacson, mensenrechtenactivist en schrijver. Hij is autistisch. Hij praat niet, trekt zich helemaal terug, schreeuwt urenlang en is dan volledig ontroostbaar. Op een dag kruipt Rowan bij zijn huis onder het prikkeldraad door naar Betsy, het paard van de buurman. Rupert ontdekt dat zijn zoon een bijzonder contact heeft met het paard. Als hij op Betsy rijdt, is Rowan rustig, begint hij te praten en maakt hij contact. Rupert bedenkt een plan: hij wil met vrouw en zoon naar Mongolië, het land waar het paard vandaan komt.