4 redenen om uit te gaan

1 winterfestival

Das Klaus vom Nicolaus Gluhwein Park Festen

Rotterdam: Strandpark Coolhaven. T/m 24 dec, 17.00-22.30u. www.strandparkcoolhaven.nl

Elke avond optredens van bands, dj’s, verhalen, vuurspuwers, acrobaten, festivalsnacks en warme glühwein. Vandaag o.a. kinderverhalen en prijsuitreiking Coolste Kid Winteroutfit, The Monkey Manners, Dutch Dolls.

2 visuele jukebox

Popblik: Dreaming of a Black X’mas

Amsterdam: Kriterion. Tijd: 21.30u. Toegang: 8 euro. www.kriterion.nl

In Popblik presenteren Stan Rijven en Fenno Werkman zeldzame muziekclips gelardeerd met ongekende weetjes, commentaar en verwijzingen naar de actualiteit; inclusief popquiz en verzoeknummers. Deze kerstaflevering is als het ware een aanvulling op de top-2000 met meer aandacht voor zwarte pop en overleden artiesten, maar ook voor nieuw talent en bijzondere kerstclips.

3 dansen

Hits Back 2009

Utrecht: Tivoli. Tijd: 23.00u. Entree: 4 euro. www.tivoli.nl

Dj Arnold presenteert een indie/electro/hiphopdansvloer-jaaroverzicht van 2009. Dansen op de Arctic Monkeys, Julian Casablancas, White Lies, Raveonettes, Major Lazer, Florence & The Machine, Lily Allen, Jack Penate, Kings of Leon en vele anderen.

4 benefiet

De Collecte

Groningen: Vera. Tijd: 20.30-04.00u. Kaarten aan de deur: 10 euro. www.decollecte.nl

Vanavond zet de Groningse popscene zich in voor 3FM’s Serious Request tijdens het benefietfestival De Collecte. Met o.a. The Black Atlantic, Klein, Kim Janssen, Corijn, Awkward I, Florian Wolff, Tommy Ebben, Dudettes, Growlin’ Love & Pain, LPG, Krause, Jay-P, Break-Fast crew en Rohbadobh. Het Glazen Huis van Radio 3FM staat nog in Groningen t/m 24 december.