Overige films

Dad’s Army (Norman Cohen, 1971, Eng). Filmversie van populaire, in Nederland als Daar komen de schutters bekende tv-serie over onhandige burgerwachten op leeftijd. Met Arthur Lowe, John Le Mesurier. BBC2, 19.30-21.00u.

Stardust (Matthew Vaughn, 2007, Eng/VS). Braaf sprookje, met de esthetiek van de Efteling, naar een zachtaardig buitenbeentje in het oeuvre van fantasy-schrijver Neil Gaiman. Charlie Cox gaat op zoek naar een ster voor het meisje dat hij liefheeft, maar komt dan Claire Danes tegen. Met Robert De Niro als piratenkapitein en Michelle Pfeiffer als boze heks die eeuwig jong wil blijven. RTL5, 20.30-22.55u.

Harry Potter and the Chamber of Secrets (Chris Columbus, 2002, VS). Tweede Harry Potter-film is leuker, enger en langer dan de eerstel. Naast de vertrouwde sterren – Daniel Radcliffe voorop – speelt Kenneth Branagh een ijdele leraar Verweer tegen de zwarte Kunsten. SBS6, 20.30-23.35u.

Hope Floats (Forest Whitaker, 1998, VS). Tweede regie van acteur Whitaker is ‘warm menselijk drama’. Sandra Bullock als bedrogen echtgenote die met dochtertje terugkeert naar geboortestadje in Texas en aldaar behoedzaam een nieuwe relatie begint en haar tirannieke moeder (Gena Rowlands) trotseert. RTL8, 20.30-22.35u.