op nrcnext.nl

Killing.... is een kersthit!

Onze muziekblogger Anke Meijer berichtte er al over: de Facebook-actie om ervoor te zorgen dat dit jaar géén nummer van talentenjacht X-Factor de Britse kersthit zou worden. Hun afgevaardigde? Rage Against the Machine, met ‘Killing In The Name Of’. Het is nogal een big deal in Groot-Brittannië, die nummer-1-plek. Zo wijdde hitregisseur Richard Curtis er zelfs een verhaallijn aan in Love Actually uit 2003. En dus is het prachtig dat het gelukt is. Lang leve de netwerkgeneratie!

Lees meer over de ruige kersthit via nrcnext.nl

Grooming wordt strafbaar

‘Grooming’ is het bewust online benaderen en verleiden van jongeren om seks met ze te hebben. Vanaf 1 januari is dat strafbaar, schrijft Merel Thie op het juridisch-expertblog van NRC. Je kunt voor grooming maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen. Niet alleen de seksuele handelingen zelf zijn dan dus strafbaar, maar ook de voorbereidingen. Fysiek contact is niet meer vereist, kondigde minister Hirsch Ballin in mei al aan. Maar hoe wil justitie grooming bewijzen?

Lees over grooming via nrcnext.nl

Miljoenen criminelen

Het kabinet-Balkenende stelt voor om het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal voortaan strafbaar te stellen. Ook YouTube-filmpjes. Het kabinet criminaliseert met het verbod in één klap miljoenen burgers, stellen bloggers en publicisten in een brief.

Discussieer erover mee op nrcnext.nl