Kort nieuws Voorpagina

Pensioenfondsen willen niet investeren in zorg

Rotterdam, 22 Dec. - Pensioenfondsen willen geen geld investeren in de zorgsector. Ze wijzen het plan van minister Klink (Volksgezondheid, CDA) af om hen meer ziekenhuizen en verzorgingshuizen te laten financieren. Pagina 3

VN: juntaleider aan moord schuldig

New York, 22 dec. - Juntaleider Moussa Dadis Camara draagt rechtstreekse verantwoordelijkheid voor de moord op meer dan honderdvijftig betogers in Guinee in september. Dat schrijven onderzoekers van de VN in een rapport over de gebeurtenissen. Pagina 5

Onderzoek Leers kan doorgaan

Maastricht, 22 dec. - De gemeente Maastricht hoeft het onderzoek naar de rol van burgemeester Gerd Leers en zijn ambtenaar Nico Nollen bij de Bulgaarse vakantievilla van Leers niet stop te zetten. Pagina 3

Al-Qaeda spreekt in Jemen menigte toe

Sana’a, 22 dec. - Na een luchtaanval door de Jemenitische luchtmacht op een bolwerk van Al-Qaeda-op-het-Arabisch-Schiereiland zijn strijders van de terreurgroep gisteren openlijk in een naburig dorp verschenen om vergelding aan te kondigen. Pagina 4

Proces tegen John Demjanjuk hervat

München, 22 dec. - Twaalf medeaanklagers zijn gisteren als getuigen gehoord op het hervatte proces tegen de van oorlogsmisdaden beschuldigde John Demjanjuk. Pagina 5 en 7 (commentaar)

Fysici ‘zien’ donkere materie

Rotterdam, 22 dec. - Amerikaanse fysici zeggen mogelijk een glimp van ‘donkere materiedeeltjes’ te hebben opgevangen. Naar de geheimzinnige en onzichtbare donkere materie in de kosmos wordt al jaren gezocht. Pagina 8

Messi uitgeroepen tot beste voetballer

Rotterdam, 22 dec. - Lionel Messi is gisteren uitgeroepen tot Wereldvoetballer van 2009. De Argentijnse speler van Barcelona was eerder al gekozen tot beste voetballer van Europa. Pagina 11

Nier voor 83-jarige

Groningen, 22 dec. - Een 83-jarige man heeft in het Universitair Medisch Centrum Groningen een nieuwe nier gekregen. Hij is de oudste patiënt in Nederland die ooit een niertransplantatie heeft ondergaan. Pagina 2