Kort nieuws Sport

Timmer na vijf weken alweer terug op ijs in Thialf

HEERENVEEN, 22 dec. - Iets meer dan een maand na haar zware valpartij tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Thialf heeft Marianne Timmer alweer op het ijs gestaan. De drievoudig olympisch kampioene werkte gisteren in Heerenveen een lichte training af. „De eerste rondjes waren heel onwennig”, zei ze vandaag in De Telegraaf. „Maar hoe langer ik op het ijs stond, hoe beter het voelde.” Timmer brak vrijdag 13 december haar hielbeen op verschillende plaatsen. Vorige week bleek uit onderzoek dat het herstel zeer voorspoedig verloopt. Alle botdeeltjes zijn weer aan elkaar gegroeid, waardoor ze heel langzaam de belasting van haar been kon verhogen. Timmer hoopt nog steeds op deelname aan de Olympische Spelen in Vancouver, die op 12 februari beginnen. (ANP)

Coureur Lammers wil elektrisch racen

KATWIJK, 22 dec. - Jan Lammers wil in 2011 een raceklasse opzetten met elektrische sportwagens. De coureur is al druk bezig met de ontwikkeling van de milieuvriendelijke auto. „Voorheen was Le Mans mijn thema, nu is dat de elektrische sportwagen. Ik heb al getest in een demo”, zei de 53-jarige Lammers, die racete in de Formule 1, in 1988 de 24 Uur van Le Mans won en op 1 januari begint als trucker in de Dakar Rally. „Ik wil de elektrische sportwagen in de markt zetten. Die wagen moet net zo hard kunnen rijden als een vergelijkbare auto met een verbrandingsmotor.” (ANP)

Beker: Go Ahead verslaat Heracles

DEVENTER, 22 dec. - Go Ahead Eagles heeft zich gisteravond als eerste voetbalclub geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De nummer drie van de eerste divisie won verrassend bij Heracles, de nummer vijf van de eredivisie (0-2). Halil Colak maakte het eerste doelpunt, in de twaalfde minuut. De topschutter bereidde in de 78ste minuut ook het tweede doelpunt, van invaller Joey Suk voor. Beide ploegen eindigden het duel in Almelo met tien man. De overige duels in de achtste finales van de KNVB-beker zijn vanavond en morgen. (ANP)

Van der Weerden in hockeyselectie WK

NIEUWEGEIN, 22 dec. - Bondscoach Michel van den Heuvel van de Nederlandse hockeyploeg heeft Mink van der Weerden opgenomen in zijn voorlopige selectie van 22 spelers voor het WK in India. Het talent van Oranje Zwart uit Eindhoven debuteert bij de nationale ploeg. Roderick Weusthof en Timme Hoyng ontbreken in de selectie. Het WK in India staat van 28 februari tot 13 maart op het programma. Nederland oefent in de aanloop naar de mondiale eindronde tegen Duitsland, Zuid-Afrika, Pakistan, Engeland en Spanje. (ANP)

Nederlanders in Zesdaagse op kop

APELDOORN, 22 dec. - Danny Stam, Peter Schep en Tim Veldt beginnen vanavond als leiders aan de slotavond van de Zesdaagse van Apeldoorn. Op de piste van het Omnisportcentrum heeft het drietal na vijf dagen 310 punten bijeen gefietst. Het Nederlandse trio heeft grote concurrentie van de Belgische baanspecialist Iljo Keisse, die een team vormt met de Duitser Marcel Barth en de Nederlander Jens Mouris. Zij rijden rond in dezelfde ronde als de leiders, maar vergaarden beduidend minder punten (233). (ANP)

Oud-doelman weer aan de slag bij NAC

BREDA, 22 dec. - Eredivisieclub NAC Breda moet oud-keeper Ton van Eenennaam binnen tien werkdagen weer in dienst nemen als stadionbeheerder. Volgens de kantonrechter in Breda is er onvoldoende bewijs voor beschuldigingen van diefstal en fraude door Van Eenennaam, oordeelde de kantonrechter vandaag in het kort geding dat hij had aangespannen tegen zijn ontslag. (ANP)

Heideman wint op ijs in Noordlaren

Noordlaren, 22 dec. - Jan Maarten Heideman (36) heeft gisteren in Noordlaren een natuurijsmarathon gewonnen. Bij de vrouwen won Maria Sterk de race over ruim veertig minuten. (ANP).