Kort nieuws Economie

Ontslagen bij Fujitsu Nederland

Maarssen, 22 dec. - Fujitsu Services Nederland uit Maarssen gaat reorganiseren om slagvaardiger te kunnen opereren binnen de snel veranderende markt. Als gevolg van de maatregelen komen tweehonderd arbeidsplaatsen te vervallen. Het bedrijf houdt er rekening mee dat ongeveer 120 werknemers gedwongen ontslag krijgen. Het IT-bedrijf heeft dit gisteren aangekondigd. Bij het bedrijf werken 478 medewerkers. De onderneming zegt de laatste jaren steeds meer concurrentie te krijgen van bestaande en nieuwe marktpartijen. (ANP)

ING: terugbetaling staatssteun af

Amsterdam, 22 dec. - Bank en verzekeraar ING heeft de terugbetaling van 5 miljard euro aan staatssteun afgerond. Ook de aandelenemissie, waarmee het geld voor de betaling is opgehaald, is afgerond. Dat heeft ING gisteren bekendgemaakt. ING liet ruim een week geleden al weten de Nederlandse staat een deel van het geld op 21 december terug te betalen. In totaal heeft ING 10 miljard euro aan steun gekregen. ING heeft de Staat nu 5,606 miljard euro betaald. Bovenop het aflosbedrag komt nog een rente van 259 miljoen euro en 347 miljoen euro aan premie. (ANP)

WTO veroordeelt China om films

Genève, 22 dec. - China overtreedt de regels van het internationale handelsverkeer door beperkingen op te leggen aan de import van films, boeken en andere culturele uitingen. Dat heeft de geschillencommissie van de WTO gisteren bepaald. De WTO wees daarmee het hoger beroep van China tegen een eerder, soortgelijk vonnis van de hand. Volgens de WTO moet China buitenlandse bedrijven toestemming geven boeken en films op de Chinese markt te brengen. (ANP)