ik@nrc.nl

Door hevige sneeuwval rijden er minder treinen dan normaal. Op station Haarlem verstrekt de NS gratis koffie aan getroffen reizigers. Ik haast mij met vele anderen de trap op naar spoor 1 waar, naar verluidt, een trein zal vertrekken naar Amsterdam.

Bijna bots ik met mijn kop koffie op mijn voorganger, een man van middelbare leeftijd die plotseling stilhoudt om iets op zijn mobiele telefoon te doen.

Op mijn verzoek of hij dat s.v.p. even verderop wil doen, draait hij zich getergd naar mij om en zegt: „Jij! Wil jij mij vertellen waar ik moet staan telefoneren? Jij eikel! Ongelooflijke klootzak! Jij...jij...” - hij zoekt even naar het meest kwetsende woord en roept dan: „Jij... Nederlander!”

Siebold de Vries

Ook een ikje maken? Stuur je bijdrage van maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

    • Siebold de Vries