Film van de dag

TRADING PLACES foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Trading Places. Mensen die eventjes van identiteit of plaats wisselen: een gegeven van alle tijden. Mark Twains The Prince and the Pauper is misschien het bekendste historische model voor de huidige tv-series waarin pubers en/of echtgenotes van gezin wisselen, met uiteindelijk stichtelijk resultaat. Net zoals in de satirische komedie Trading Places, waarin Dan Aykroyd en Eddie Murphy excelleren. Ze zijn onwetende proefkonijnen in een weddenschap tussen twee schatrijke makelaars: kan een louche bedelaar zich ontpoppen tot briljant beursspeculant en andersom?(John Landis, 1983, VS), Veronica, 20.30-22.45u.André Waardenburg

    • André Waardenburg