Een warme, dromerige plaat die door je oren waait

cd dance

Estroe – Elemental Assets

(Connaisseur Recordings)

De Rotterdamse dj en producer Estroe (Esther Roozendaal) heeft meer talent dan ze zelf lijkt te beseffen. Ze is al jaren een vaste waarde in de Nederlandse dancescene en wordt internationaal gewaardeerd, maar een echte doorbraak bleef tot nu toe uit. Daar lijkt verandering in te komen sinds ze haar baan in een ziekenhuis heeft opgegeven om zich volledig op de muziek te kunnen storten. De afgelopen tijd heeft ze verschillende succesvolle singles uitgebracht, die zijn opgepikt door grote internationale dj’s zoals Carl Cox en Laurent Garnier. Ze zijn erg enthousiast over haar subtiele, melodieuze, fijngevoelige techno.

Voorlopig hoogtepunt is ‘Driven’, een tijdloze track die draait om sfeervolle strings en een zeurend pitchtoontje. Driven staat op haar debuutalbum Elemental Assets, een warme, dromerige plaat die klinkt alsof er een zachte zomerbries door je oren waait. Estroe heeft een gevoel voor gelaagde melodieën, die ze ook de ruimte geeft. Dat laat ze horen op sterke tracks als ‘Late Night Thinking’, ‘Passionate Timidity’ en ‘Flaneur’, waarop de Zwitserse Miss Kittin verleidelijk fluisterzingt. Het enige minpuntje is dat Estroe net iets te veel dezelfde geluiden en hetzelfde tempo gebruikt. Dat maakt het album wel coherent, maar soms ook een beetje vlak.

Toon Beemsterboer

    • Toon Beemsterboer