Een filmdoek van druppels

With the backdrop of illuminated Rainbow Bridge and Tokyo skyline, an image of elephant appears during Odaiba water illumination show in Tokyo, Japan, Monday, Dec. 21, 2009. The 15-minute slide show depicting the birth of the Earth, projected on a fan-shaped water screen created by a fountain set along a beach at the Tokyo Bay area, will be performed four times a day after dark until Jan. 11, 2010. (AP Photo/Shizuo Kambayashi) AP

Vier keer per dag, na zonsondergang, is deze olifant te zien in een slideshow van vijftien minuten over ‘de geboorte van de aarde’. De show wordt geprojecteerd op een vijftien meter hoog waterscherm, tegen de achtergrond van de uitbundig verlichte regenboogbrug in Tokio.

De stad is dol op grote verlichtingsprojecten rondom Kerst. Een kleine selectie uit het aanbod: het stadion Tokyo Dome is verlicht met 1,2 miljoen ledlampjes. In het Showa Kinen park wordt een toren in de vorm van een kerstboom van 6.000 champagneglazen volgeschonken (en verlicht). In het Marunouchigebied staan 220 bomen op een rij met 850.000 ledlampjes. Aan de Omotesandostraat staan er 140, uitgerust met 630.000 ledlampjes en belletjes die klingelen in de wind. In de Yebisutuin hangt een kroonluchter met 250 peertjes, aan het strand wordt met een ‘uitzonderlijk ledcluster’ elk half uur drie minuten lang een engel geprojecteerd. De stad biedt verlichtingsrondleidingen langs alle shows.

De fontein met de olifant staat op het kunstmatige eiland Odaiba, voor de kust. De show is tot 11 januari te zien.