Die irritante NS

De mildheid waarmee uw krant, maar ook bijvoorbeeld het NOS Journaal, steeds weer het volstrekte falen van de NS benadert, irriteert niet alleen al die reizigers die met regelmaat de spoorellende moeten ondergaan, maar draagt ook in hoge mate bij tot het voortduren van de gijzeling van de reiziger door het NS-apparaat en kameraadbedrijf ProRail Nederland.

Want rekent u er maar op dat deze twee bedrijven het prachtig vinden dat het weer slecht weer is: hitte, kou, blaadjes ? het maakt niet uit: elke gelegenheid wordt aangegrepen om, als het even kan dagenlang, het bekende Utrechtse smoezenboek uit te melken. De storyline is simpel: het overkomt ons, we kunnen er niets aan doen, voorlichten vereist denkwerk en regie (en die hebben we niet), dus houden we u het liefst maar dom.

Wanneer staat er een voldoende aantal politieke partijen op die het aandurven het treinverkeer zó te organiseren dat het een echt alternatief voor de auto kan zijn? De politiek zou eerlijk moeten erkennen: we willen het niet, we kunnen het niet en u, reiziger, bent een sukkel. Dan weten wij, spoorreizigers, tenminste waar we aan toe zijn.

Steven Weijenborg

Wageningen

    • Steven Weijenborg Wageningen