6 redenen om tv te kijken

From left to right: JASON ISAACS (Lucius Malfoy) and TOM FELTON (Draco Malfoy) in Warner Bros. Pictures' family adventure film Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

1 kinderfilm

The Cat in the Hat

NET5, 19.00-20.30u.

Grootscheepse verfilming van kinderboek van dr. Seuss, met Mike Myers als de manshoge kater die een puinhoop maakt van het huishouden van Kelly Preston. Met Alec Baldwin als de boze buurman. (Bo Welch, 2003)

2 retro-quiz

Zo vader, zo puberzoon

Ned.1, 19.20-20.00u.

Caroline Tensen presenteert dit uit de as herrezen spelletje, waarbij een panel moet raden wie de echte (puber)zoon of -dochter van de gast van die avond is.

3 tovenaar

Harry Potter and the Chamber of Secrets

SBS6, 20.30-23.35u.

Tweede Harry Potterfilm is leuker, enger en langer dan de eerste, heeft nog betere special effects, maar gaat onverminderd gebukt onder een wat brokkelige structuur. Naast de vertrouwde sterren – Daniel Radcliffe voorop – speelt Kenneth Branagh een ijdele leraar ‘Verweer tegen de zwarte Kunsten’. (Chris Columbus, 2002)

4 sneeuwrace

71 graden Noord

Ned.3, 20.30-21.25u.

De AVRO nam dit format over van de commerciëlen, nadat de vorige presentator Ernst-Paul Hasselbach overleed bij een ongeluk in Noorwegen. Ook in de AVRO-variant proberen BN’ers en Bekende Vlamingen de Noordkaap te bereiken.

5 familieperikelen

Family Matters

Ned.3, 21.25-22.00u.

Coach Keith Bakker verblijft drie weken lang op een Spaanse paardenranch met vier gezinnen met een onhandelbare puber.

6 Gesprekken

5 jaar later

Ned.1, 23.00-23.50u.

Jeroen Pauw spreekt opnieuw met verschillende BN’ers die hij vijf jaar geleden ook al eens interviewde. Vanavond is opiniepeiler Maurice de Hond te gast. Hij zei in 2004 dat hij ervan overtuigd was dat CDA, PvdA en VVD over tien jaar niet meer zouden bestaan. Hoe denkt hij hier nu over?