Opinie

    • Ik

Treinalarm

We lopen van Weesp, langs het Naardermeer, naar station Naarden-Bussum. Even over half één zijn we op het station. De trein via Weesp naar Amsterdam van 12.38 uur is uitgevallen. Volgens de dienstregeling vertrekt de volgende om 13.00 uur. Op de borden boven het perron staat slechts ‘let op omroepbericht’. Precies om 13.00 uur rijdt

We lopen van Weesp, langs het Naardermeer, naar station Naarden-Bussum. Even over half één zijn we op het station. De trein via Weesp naar Amsterdam van 12.38 uur is uitgevallen. Volgens de dienstregeling vertrekt de volgende om 13.00 uur. Op de borden boven het perron staat slechts ‘let op omroepbericht’. Precies om 13.00 uur rijdt de trein het station binnen. Als de deuren opengaan klinkt uit de omroepinstallatie: ‘Als gevolg van de extreme weersomstandigheden zijn veel treinen uitgevallen. De NS adviseert vandaag niet met de trein te reizen. Onze excuses’. Zeven minuten later zijn we op station Weesp.

Frank Bakker

    • Ik