Rafael van der Vaart scoort honderdste Nederlandse doeplpunt voor Real

Rafael van der Vaart heeft afgelopen zaterdag zijn eerste twee competitiedoelpunten van dit seizoen voor Real Madrid gemaakt. „Dit is een belangrijke dag voor me”, zei de international van het Nederlands elftal na de overwinning van ‘De Koninklijke’ op Real Zaragoza (6-0). „Het is moeilijk om te spelen in dit fantastische team, dus je moet de kansen die je krijgt benutten.” De oud-Ajacied profiteert met zijn basisplaats van de afwezigheid van de geblesseerde Braziliaan Kaká.

Het eerste doelpunt van Van der Vaart tegen Real Zaragoza was de honderdste competitietreffer van een Nederlandse voetballer in dienst van Real Madrid. Bijna de helft van die productie werd gemaakt door Ruud van Nistelrooy. Van der Vaart scoorde sinds zijn komst van HSV zeven keer.