Overige films

Polar Express (Robert Zemeckis, 2004, VS). Digitale kerstfilm, volgens de technieken waarmee ook Gollem in The Lord of the Rings tot leven kwam: een acteur doet de bewegingen met tal van sensoren op zijn lichaam, daarna wordt die informatie omgezet in een door de computer getekend wezen. Tom Hanks stond model voor vijf personages. Knap resultaat: het eerste half uur in de duizelingwekkende trein is onderhoudend. Daarna doet het gebrek aan een verhaal zich gelden, wordt het achtbaangevoel van de treinreis in andere decors uitgemolken en begint de moraal te jeuken als een wollen trui. SBS6, 20.30-22.30u.

Look Who's Talking Too (Amy Heckerling, 1991, VS). Haastig vervolg op de succeskomedie waarin de baby van John Travolta en Kirstie Alley zijn gedachten uitte via de voice-over van Bruce Willis. Nu krijgt hij er een zusje bij, met de innerlijke stem van Roseanne Barr. RTL8, 20.30-22.00u.

Modern Times (Charles Chaplin, 1936, VS). Chaplins laatste zwijgende film (toen dat al zeven jaar niet meer de gewoonte was) vertoont diens laatste optreden als gentleman tramp. Top filmklassieker. Charlie draait door als lopende-band-arbeider en wordt samen met Paulette Goddard tot een zwerversbestaan gedwongen in een onrechtvaardige wereld. Arte, 21.00-22.25u.