Kwakkelweer

Na het winterse weer van zondag en de sneeuw van vandaag wordt de lucht geleidelijk minder koud. Passerende storingen zorgen de komende dagen voor kwakkelend winterweer met neerslag, niet altijd in de vorm van vaste sneeuw.

De storing die het vanmiddag al licht liet sneeuwen ten zuiden van de grote rivieren, trekt gedurende de avond naar het noorden. Vanuit het zuiden is het dan even droog, maar in de loop van de avond trekt een nieuw gebied met warmere lucht en neerslag via Limburg het land binnen. Deze neerslag trekt vanuit het zuiden over de oostelijke helft van het land, met in het overgrote deel vaste sneeuw. In delen van Limburg, Oost-Brabant en de Achterhoek zal dit ook natte sneeuw en ijzel zijn.

Morgenochtend trekt het gebied met sneeuwval naar het oosten weg. Langs de kust valt een enkele winterse bui, af en toe komt de zon door. Later op de dag volgt een nieuwe sneeuwzone die voornamelijk over het oosten van het land trekt, maar die ook in het westen wat sneeuw kan brengen. Landinwaarts wordt het 1 of 2 graden, langs de kust 4 of 5. Ook de rest van de week ligt overdag de temperatuur tussen 1 en 5 graden.

Woensdag verloopt meest droog met vooral ’s middags af en toe zon. Donderdag trekt weer een storing over met hier en daar sneeuw, ijzel en regen.

Beide Kerstdagen lijken overwegend droog te verlopen.