Kort nieuws voorpagina

Leers trekt zich terug uit Bulgaars villaproject

Maastricht, 21 dec. - Burgemeester Gerd Leers van Maastricht stapt uit het villaproject in Bulgarije. Volgens zijn advocaat wil hij „zo snel mogelijk van de villa af”, ook als het hem geld kost. Pagina 3

Ruimen van 40.000 geiten begonnen

Rotterdam, 21 dec. - Op drie boerderijen is vandaag begonnen met het afmaken van geiten, ter bestrijding van Q-koorts. De komende weken worden in totaal 40.000 drachtige geiten op zestig bedrijven geruimd. Pagina 3

Duitse gezant wil op 4 mei naar Dam

Rotterdam, 21 dec. - De Duitse ambassadeur in Nederland wil naar de jaarlijkse Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam komen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft hem laten weten dat zijn aanwezigheid nog „te gevoelig ligt”. Pagina 3 en 7 (commentaar)

Hervorming zorg VS vrijwel zeker

Washington, 21 dec. - De Amerikaanse Senaat heeft afgelopen nacht groen licht gegeven voor de laatste fase van het debat over een vernieuwd ziektekostenstelsel in de VS. Dit betekent dat de stelselhervorming vermoedelijk begin 2010 definitief wordt aangenomen. Pagina 4

Nieuw bod Spyker op Zweeds Saab

Rotterdam, 21 dec. - De Nederlandse autofabrikant Spyker heeft een nieuw bod uitgebracht op het Zweedse automerk Saab. General Motors, de eigenaar van Saab, wees een eerste bod af. Pagina 11

Nieuw kabinet in Afghanistan

Kabul, 21 dec. - De internationale gemeenschap heeft redelijk positief gereageerd op het nieuwe Afghaanse kabinet dat president Karzai zaterdag heeft voorgedragen. Bij de Afghaanse bevolking overheerst teleurstelling. Pagina 5

FC Barcelona wint ook wereldbeker

Rotterdam, 21 dec. - De Spaanse voetbalclub Barcelona heeft zaterdag in Abu Dhabi de wereldbeker gewonnen door een 2-1 zege op het Argentijnse Estudiantes. Barça won dit jaar alle prijzen die er te winnen zijn. Pagina 13

Zeilster Laura

Rotterdam, 21 dec. - De 14-jarige solozeilster Laura Dekker is na een vermissing van enkele dagen gevonden op Sint Maarten. Pagina 3