Kort nieuws sport

Arsenal dichter bij koploper Chelsea en ManUnited

Londen, 21 dec. - Arsenal is afgelopen weekeinde ingelopen op koploper Chelsea en Manchester United. De ploeg uit Londen won met 3-0 van Hull City. Chelsea kwam bij West Ham United niet verder dan 1-1. Landskampioen en de huidige nummer twee Manchester United verloor van Fulham (3-0). Chelsea gaat ondanks het puntenverlies nog wel aan de leiding, met vier punten voorsprong op ManUnited en zes op Arsenal. Arsenal speelde een duel minder dan de twee concurrenten. Liverpool kreeg ook weer een domper te verwerken. De topclub, met Dirk Kuijt in de basis, verloor met 2-0 van hekkensluiter Portsmouth. Liverpool staat achtste. Manager Rafael Benitez van Liverpool hangt mogelijk hetzelfde lot als Mark Hughes boven het hoofd. Hughes werd zaterdag na de overwinning van zijn club Manchester City op Sunderland (4-3) ontslagen. (ANP)

Voorsprong Inter op Milan groter

MILAAN, 21 dec. - Juventus leek begin deze maand op weg om de heerschappij van Internazionale in de Serie A te gaan bedreigen. Juventus won de onderlinge confrontatie met 2-1 en kwam op vijf punten van de koploper. Twee weken later is het verschil alweer negen punten. Inter versloeg gisteren Lazio Roma met 1-0 . Juventus verloor voor eigen publiek met 2-1 van degradatiekandidaat Catania. Inter trad aan zonder de geschorste Wesley Sneijder die vorige week rood kreeg in het duel met Livorno (1-1). Samuel Eto’o was met zijn achtste competitietreffer van het seizoen verantwoordelijk voor de zege van Inter. De ploeg van trainer José Mourinho kwam door de zege op 39 punten uit zeventien duels. Nummer twee AC Milan kwam niet in actie. De wedstrijd tegen Fiorentina werd zaterdag afgelast. Milan blijft op 31 punten uit zestien duels staan, acht minder dan stadgenoot Inter. (ANP)

Van Gaal en Bayern sluiten jaar goed af

MüNCHEN, 21 dec. - Bayern München heeft de stijgende lijn onder leiding van trainer Louis van Gaal zaterdag doorgetrokken. Bayern versloeg zaterdag in de Bundesliga hekkensluiter Hertha BSC met 5-2. Bayern blijft met deze overwinning derde in de Duitse competitie. Bayer Leverkusen won met 3-2 van Borussia Mönchengladbach en mag zich daarom ‘Herbstmeister’ noemen. Schalke 04 versloeg vrijdag Mainz en blijft nummer twee. Hamburger SV behield gisteren de aansluiting met de topclubs, door een 2-1 zege opWerder Bremen. Joris Mathijsen maakte het eerste doelpunt voor HSV, dat steeg naar de vierde plek, met vier punten achterstand op Leverkusen. HSV is de komende tegenstander van PSV in de Europa League, terwijl Werder het tegen FC Twente opneemt. (ANP)

Real Madrid blijft in spoor van Barça

MADRID, 21 dec. - Real Madrid walste zaterdag met 6-0 over Real Zaragoza heen. Real bleef door de zege in het spoor van koploper Barcelona, dat in Abu Dhabi de wereldbeker voor clubteams veroverde. Real heeft 37 punten uit 15 duels, Barca 39. Rafael van der Vaart en Higuain maakten ieder twee doelpunten, de andere twee goals kwamen van Cristiano Ronaldo en Karim Benzema. Nummer drie Sevilla verloor thuis met 2-1 van Getafe, en heeft nu negen punten achterstand op Barcelona. Valencia verzuimde de derde plaats over te nemen van Sevilla. De nummer vier kwam bij Deportivo La Coruña niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Hedwiges Maduro bleef de hele wedstrijd op de bank. (ANP)

Bordeaux behaalt eenvoudige zege

PARIJS, 21 dec. - Girondins Bordeaux heeft zaterdag een eenvoudige zege behaald in de Franse competitie. De koploper won met 4-1 van FC Lorient. Bordeaux, dat in de achtste finales van de Champions League is gekoppeld aan het Griekse Olympiakos, heeft 40 punten. Nummer twee Olympique Marseille zag de kloof groeien tot acht punten. De Zuid-Franse topclub kwam tegen het laaggeklasseerde St. Etienne niet verder dan 0-0. Montpellier raakte nog verder achterop bij Bordeaux. De nummer drie ging pijnlijk onderuit in eigen huis tegen middenmoter Nancy: 0-2. (ANP)

Celtic raakt verder achter op Rangers

EDINBURGH, 21 dec. - Celtic is de directe aansluiting met koploper Glasgow Rangers in de Schotse voetbalcompetitie gisteren kwijtgeraakt. Het elftal van trainer Tony Mowbray verloor met 2-1 bij Heart of Midlothian. Glasogw Rangers, dat zaterdag Motherwell met 6-1 versloeg, heeft nu vier punten meer dan de rivaal. (ANP)