Kort nieuws sport

Hadders schaatst in Veenoord naar zege op natuurijs

Veenoord, 21 dec. - De tweede marathon op natuurijs is gisteren gewonnen door Rob Hadders. De 26-jarige schaatser uit de Renault-ploeg van coach Jillert Anema maakte vooral in de finale indruk op zijn vier medevluchters. Hadders ontsnapte in het Drentse Veenoord na ruim een uur uit de kopgroep en reed vervolgens solo naar de eindstreep. Cees Juffermans en Yoeri Lissenberg werden respectievelijk tweede en derde. Het vijftal had een ronde voorsprong op een jachtgroep van negen rijders. Het peloton werd op twee omlopen achterstand gezet. Bij de vrouwen won de 22-jarige Anniek ter Haar uit Groningen. (ANP)

‘Grote kans op rentree Schumi’

MILAAN, 21 dec. - Autocoureur Michael Schumacher maakt volgend jaar zijn rentree in de Formule 1 bij Mercedes. Dat zegt Frrari-baas Luca di Montezemolo op de website van het gezaghebbende autosport.com. „Hij belde me en zei dat er een hele grote kans bestaat dat hij weer gaat racen. Hoewel het nog niet voor honderd procent vaststaat.” Di Montezemolo is goed bevriend met Schumacher, die vijf van zijn zeven wereldtitels in de Formule 1 won in een Ferrari. In de loop van volgende maand maakt Mercedes de teamgenoot van de Duitser Nico Rosberg bekend. Die reed vorig seizoen bij Williams. (ANP)

Veldrijder Nys valt maar wint toch

KALMTHOUT, 21 dec. - Sven Nys heeft gisteren in Kalmthout de zesde veldrit om de wereldbeker gewonnen. De Belgische crosser bleef in de sprint de Tsjech Zdenek Stybar en landgenoot Niels Albert voor. Gerben de Knegt werd tiende en was daarmee de beste Nederlander. Thijs Al, hersteld van een vingerbreuk, werd veertiende. Nys was in de slotronde onder zeer lastige omstandigheden weggereden bij zijn concurrenten maar ging onderuit. Eenmaal bijgehaald bleek de Belgisch kampioen toch de snelste. (ANP)

Ook Van Barneveld door bij WK darts

LONDEN, 21 dec. - Raymond van Barneveld heeft gisteren op overtuigende wijze de tweede ronde bereikt van het wereldkampioenschap darts van de PDC-bond. De Nederlander stond geen enkele leg af tegen Warren Perry uit Nieuw-Zeeland (3-0). Co Stompé plaatste zich zaterdag al voor de volgende ronde door de Engelsman Steve Maish met 3-1 te verslaan. Jelle Klaasen werd zaterdag in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlander verloor met 3-1 van de Welshman Barrie Bates. (ANP)

Golf: Luiten eindigt in Z-Afrika 56ste

PAARL, 21 dec. - Golfer Joost Luiten heeft het Zuid-Afrikaans Open in Paarl gisteren afgesloten op een gedeelde 56ste plaats. De Nederlander had in de vierde en laatste ronde 74 slagen nodig. Luiten eindigde daarmee op een totaal van 289 slagen, één boven par. Dat waren veertien slagen meer dan winnaar Richie Ramsay (-13). De Schot versloeg na een play-off de Indiër Shiv Kapur. (ANP)

Nieuw succes voor atlete Herzog

BRUSSEL, 21 dec. - Atlete Adrienne Herzog heeft gisteren wederom succes geboekt. De Nederlandse won in Brussel de vierde manche van de CrossCup veldlopen. Ze legde de 6 kilometer af in 20.24 minuut, en bleef daarmee de Keniaanse Caroline Chepkwony voor. Vorige week won Herzog nog een bronzen medaille op het EK veldlopen in Dublin. (ANP)

Waterpolosters van Donk ronde verder

ATHENE, 21 dec. - De waterpolosters van GZC Donk zijn er dit weekeinde in geslaagd hun Europese avontuur te verlengen. De club overleefde de eerste ronde van de LEN Trophy door een 11-11 gelijkspel tegen Padova en een 3-2 winstop Belgrado. ZVL Leiden kwam één zege te kort voor een langer verblijf in de LEN Trophy; Het Ravijn en Polars werden uitgeschakeld in de Champions Cup. (ANP)

Russinnen winnen wereldtitel handbal

NANJING, 21 dec. - De Russische handbalsters zijn gisteren voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden. De titelverdedigsters wonnen de finale in het Chinese Nanjing met 25-22 van Frankrijk. De derde plaats ging naar olympisch kampioen Noorwegen, dat met 31-26 won van Europees vice-kampioen Spanje. (ANP)