Kerstpalm

Ook in Spanje viel er de afgelopen dagen sneeuw. Vannacht ook in Madrid. De kranten schrijven er steevast over met de term ‘frío siberiano’ (Siberische kou). En de nieuwslezers van het tv-journaal begroetten elkaar vanochtend met een ‘buenos y fríos días’ (goede- en koudemorgen). Met enige dramatiek berichtten ze dat de koudegolf tot in enkele

Ook in Spanje viel er de afgelopen dagen sneeuw. Vannacht ook in Madrid. De kranten schrijven er steevast over met de term ‘frío siberiano’ (Siberische kou). En de nieuwslezers van het tv-journaal begroetten elkaar vanochtend met een ‘buenos y fríos días’ (goede- en koudemorgen). Met enige dramatiek berichtten ze dat de koudegolf tot in enkele zuidelijke provincies is doorgedrongen. ,,Er ligt daar een pak sneeuw, slechts een paar kilometer van het strand van Benidorm”.

Dat vooral de televisie niet over de kou raakt uitgepraat, zal behalve vanwege alle verkeersoverlast, vast ook komen door de mooie plaatjes die sneeuw nu eenmaal oplevert. Bijvoorbeeld deze, uit het park even verderop:
kerstpalm2

    • Merijn de Waal