Karzai draagt ministers voor

De Afghaanse president Karzai heeft zaterdag zijn nieuwe kabinet ter goedkeuring aan het parlement voorgelegd. Twee ministers uit het vorige kabinet die worden beschuldigd van corruptie keren niet terug in de nieuwe samenstelling. Maar de belangrijkste ministers met een goede reputatie blijven op hun post. Veel parlementariërs zijn kritisch. Ze vinden dat Karzai ministers die slecht hebben gepresteerd, herbenoemt. Ook zeggen ze dat hij nieuwe gezichten benoemt, die wellicht banden hebben met krijgsheren. De nominatie van Ismail Khan krijgt waarschijnlijk de meeste kritiek. Deze voormalige krijgsheer uit de westelijke provincie Herat wordt beschuldigd van mensenrechtenschendingen en corruptie. Karzai staat onder zware druk om de corruptie in zijn regering te bestrijden. (AP, Reuters)