Film van de dag

Delicatessen (1991) Dir: Jean-Pierre & Caro Jeunet Ref: DEL038AA Photo Credit: [ Constellation/Ugc/Hachette Premiere / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Delicatessen. Micmacs, de nieuwe film van Jean-Pierre Jeunet die sinds vorige week in de bioscoop draait, is een terugkeer naar zijn wortels. De visueel verrukkelijke film verwijst nadrukkelijk naar de twee films die hij samen met Marc Caro maakte: Delicatessen en La cité des enfants perdus. In hun absurdistische regiedebuut vermengen ze grand guignol met surrealisme. In een groezelig appartementencomplex realiseert de nieuwe bewoner zich dat zijn huisbaas, tevens slager, mensenvlees verkoopt. Als hij verliefd wordt op de slagersdochter is hij aan de beurt om aan het mes te worden geregen.(Jean-Pierre Jeunet, Marc Caro, 1991, F), Canvas, 23.05-0.40u.André Waardenburg

    • André Waardenburg