De praatjes van en over Sneijder

Donderdag op tv gekeken naar zowel Ajax-Anderlecht als Steaua Boekarest-FC Twente? Echt waar? 2 x 90 minuten + 2 x 3 minuten blessuretijd = 186 minuten staren naar niets? U moet een ongelukkig mens zijn.

Ajax verdedigde alsof het in een Chinees gokschandaal was verwikkeld – ja, die praatjes krijg je dan – en toch nog zeventig Roemenen hadden niet beseft dat hun club Steaua niets te bieden zou hebben. Ook zaten er vierhonderd kleumende Tukkers in een vak. Voor de rest boden de tribunes in Boekarest de desolate aanblik van lege stoeltjes en leek de wedstrijd te gaan tussen Enschedese Boys 12 en Rigtersbleek 9.

De Europa League kende van de zomer een krankzinnige reeks voorrondes en sloot de groepsfase af met een aantal treurige voetbalwedstrijden waarin vaak helemaal niets meer op het spel stond. Hoe zorg je ervoor dat spelers overbelast raken en toeschouwers oververzadigd? Zo dus.

De tv-kijker heeft recht op compensatie en Wesley Sneijder kan ervoor zorgen. Deze speler van het Nederlands elftal wil een groepsgesprek met de selectie, omdat zijn medespelers roddels over hem rondstrooien via de media.

Laatst op tv de ruzie tussen schrijver/columnist Hugo Borst en bondscoach Bert van Marwijk gezien? „Jokkebrok!” „Je lippen beginnen te trillen!” Borst vertelde dat Sneijder „ter discussie” had gestaan, onder meer omdat hij reservedoelman Piet Velthuizen had gepest. Het werd een wedstrijdje welles-nietes op tv, uitslag 0-0.

Sportjournalisten weten altijd meer dan ze opschrijven. Ze zwijgen vaak uit respect voor privacy, soms om hun bronnen in de selecties voor nog leukere nieuwtjes beschikbaar te houden. En soms klappen ze uit de kleedkamer.

Om nu elke roddel uit te sluiten moet de praatsessie die Sneijder wil, straks rechtstreeks op tv worden uitgezonden. De zender Het Gesprek heeft er vast tijd voor.

Wist u trouwens wat Sneijder in Enschede over de schoonzoon van Van Marwijk heeft gezegd? Nee???

john kroon

    • John Kroon