Boekenmarkt op het Spui kost de gemeente niets

De lezers van NRC Handelsblad zullen wel geschrokken zijn. In de rubriek ik@nrc.nl van 17 december konden ze lezen dat er zich naast de Noord-Zuidlijn nog een geldverslindende beerput in de hoofdstad bevindt: de boekenmarkt op het Spui. Een collega-handelaar van de Noordermarkt wist te melden dat deze boekenmarkt onder toezicht van de gemeente staat en enorm veel subsidie opslokt, net als de Noord-Zuidlijn.

We kunnen u echter geruststellen. De boekenmarkt op het Spui is een markt als alle andere markten in Amsterdam, met als enige verschil dat er uitsluitend tweedehands- en antiquarische boeken worden verhandeld. Iets wat door vele liefhebbers en toeristen zeer op prijs wordt gesteld. Wij krijgen geen subsidie van welke overheid dan ook en kosten de gemeente niets.

Max van Til

Voorzitter van de vereniging boekenmarkt op het Spui