5 redenen om tv te kijken

Belgium's coach Dick Advocaat attends the friendly international soccer match against Qatar at Louis Dugauguez stadium in Sedan November 17, 2009. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE SPORT SOCCER) REUTERS

1 Vergelijken

Zo vader, zo puberzoon

Ned. 1, 19.20-20.00u.

In Zo Vader, Zo Puberzoon moeten drie bekende Nederlanders onder leiding van Caroline Tensen achterhalen wie van de vier mogelijke puberzonen de echte zoon van de vader op de stoel is. Het panel bestaat elke aflevering uit Ali B. en Paulien Mol.

2 Sport

Holland Sport

Ned. 3, 20.30-21.30u.

De studio van Holland Sport verandert in een bioscoop, waar de mooiste filmpjes van het afgelopen seizoen worden vertoond. De tranen van Dick Advocaat, Ruud van Nistelrooij bij de barbier en wereldkampioen hoogspringen Blanka Vlasic met de slomo-camera. Presentatie: Wilfried de Jong.

3 Film

The Polar Express

SBS 6, 20.30-22.30u.

De kerstfilm is geheel gedigitaliseerd, zoals Gollem in The Lord of the Rings: een levende acteur doet de bewegingen met tal van sensoren op zijn lichaam, daarna wordt die informatie omgezet in een computer getekend wezen. Het resultaat is knap, het eerste half uur in de duizelingwekkende trein is onderhoudend. Daarna doet het gebrek aan een verhaal zich voelen. Met Tom Hanks, Nona Gaye, Peter Scolari, Eddie Deezen. (Robert Zemeckis, 2004)

4 Auto’s

Top Gear

Canvas, 21.20-22.15u.

Jeremy onderwerpt de nieuwe Ford Focus RS aan een test en racet tegen Richard in een Renault Mégane R26.R. Daarna neemt Hammond het samen met James op tegen een brief die via de Royal Mail van het ene uiteinde van Engeland naar het andere wordt verstuurd. Kan het tweetal winnen van een postzegel? De snelste man ter wereld, sprinter Usain Bolt, mag komen tonen hoe snel hij is als ‘Star in a Reasonably Priced Car’.

5 Mode

The cut

RTL 5, 22.25-23.45u.

Het in Amerika veelbesproken programma The Cut, draait om Tommy Hilfiger. Elke aflevering valt één ontwerper van de zestien af. De hoofdprijs: een eigen collectie maken bij Tommy himself. Afl. 1.