Naar Ton Koopman in Madrid

Even in Madrid. Kijken hoe blauwe lucht er uit ziet. Vanochtend Weinachtsoratorium van Bach gehoord van het Nationaal Koor en Orkest van Spanje. Met Ton Koopman dirigerend en dansend achter zijn orgel. Het was al tijden uitverkocht. Drie voorstellingen. De sfeer leek op de Mattheus in Naarden. Meer dan een uur voor het begin kwamen

Koopman buigt voor applausKoopman buigt voor applaus

Even in Madrid. Kijken hoe blauwe lucht er uit ziet. Vanochtend Weinachtsoratorium van Bach gehoord van het Nationaal Koor en Orkest van Spanje. Met Ton Koopman dirigerend en dansend achter zijn orgel.

Het was al tijden uitverkocht. Drie voorstellingen. De sfeer leek op de Mattheus in Naarden. Meer dan een uur voor het begin kwamen vanochtend al mensen voor de dichte kassa kijken of er nog kaartjes terug kwamen. Keurige handel, zonder opslag. Vorig jaar was Koopman hier ook. Een geziene gast. Het slotapplaus was uitbundig.

Fijne metro trouwens. Snel, schoon. Tien ritten-kaartjes voor zeven en een halve euro. Lange rit, korte rit, maakt niet uit. Je komt overal. Welk probleem loste de OV-chipkaart ook al weer op?

PS. De komende dagen vervangt Steven de Jong.

    • Marc Chavannes