Zware loting Ajax, Twente, PSV

De drie Nederlandse clubs in de Europa League hebben in de eerste knock-outronde allemaal een zware tegenstander getroffen. Ajax stuit op Juventus, de club waarvan het in 1996 na strafschoppen de finale van de Champions League verloor en die het jaar daarop in de halve finales ook te sterk was. FC Twente treft in de volgende ronde Werder Bremen. PSV komt tegen Hamburger SV uit.

Ajax begint op 18 februari met een thuiswedstrijd. De return is op 25 februari in Turijn. De winnaar van de dubbele ontmoeting stuit in de achtste finales op Fulham of Sjachtar Donetsk. Trainer Matin Jol sprak gisteren van een zware loting. „Zeker voor onze jonge spelers is het mooi dat ze zo’n wedstrijd kunnen spelen.”

De coach van FC Twente, Steve McClaren, riep Werder Bremen direct na de loting uit tot grote favoriet voor een plaats in de achtste finales. „Want Werder is top in Duitsland. Daarbij verloren ze vorig jaar nog de finale van de UEFA Cup”, zei de Engelsman.

FC Twente begint op 18 februari met een thuiswedstrijd. De return is een week later in Bremen. Bij succes neemt de club uit Enschede het in de volgende ronde op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen het Belgische Club Brugge en Valencia.

PSV begint in Duitsland. De wedstrijden staan gepland voor 18 en 25 februari. Als PSV verder komt speelt het in de volgende ronde tegen de winnaar van de confrontatie tussen het Spaanse Athletic Bilbao en het Belgische Anderlecht. Danny Koevermans, spits van PSV, was lovend over de tegenstander: „HSV behoort tot de top van Duitsland, een elftal met veel kwaliteit.” (ANP)