Volgende week in NRC Handelsblad

scene uit de film It's Complicated (2009) FOTO: UPI Meryl Streep Alec Baldwin UPI

Maandag

Op de binnenlandpagina’s een profiel van Alex Brenninkmeijer, sinds 2005 Nationale Ombudsman. Er ontstond commotie nadat hij vraagtekens had gezet bij het politieoptreden in Hoek van Holland, het kabinet was „geschrokken en geschokt” door de kritiek. Eerder botste Brenninkmeijer al met enkele ministers. Brenninkmeijer is de Ombudsman die zich niet laat intimideren door het ‘Haagse spelletje’.

Dinsdag

Op de sportpagina een interview met de 23-jarige ijshockeyer Wyatt Russell, doelman van Groninger Grizzlies. Zijn ouders zijn de acteurs Kurt Russell en Goldie Hawn, over wie hij talloze keren heeft moeten vertellen tegen journalisten. „Ik had standaard antwoorden klaar. ‘Ja, ik bezoek ze wel eens in Californië.’ ‘Nee, ik denk niet dat ze hier langskomen.’ Wat is daar nou interessant aan? Ik heb niks gepresteerd, ik speel alleen ijshockey.”

Woensdag

Op de kunstpagina een recensie van de film It’s Complicated. Deze romantische komedie met in de hoofdrollen Meryl Streep en Alec Baldwin gaat donderdag in roulatie.

Donderdag

Op donderdag verschijnt NRC Handelsblad als gecombineerde vrijdag/zaterdag-editie, met de bijlagen Cultureel Supplement, Boeken, Opinie &Debat, Wetenschap en NRC Weekblad.

In de krant van donderdag staat ook het jaarlijkse Econogram. 71 verticaal: Vindt Neelie van veel bedrijven en vinden die bedrijven van Neelie (2+8)

Onderwerpen onder voorbehoud. Zie ook de aankondiging op pagina 2 van deze krant.