selectie

documentaire

Een Goede Wereld tv: Pedigree Dogs Exposed. Een gesprek onder leiding van presentator Lennart Booij met Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, dierenarts Paul Mandigers, geneticus en fokkerijspecialist Ed Gubbels, en John Wauben, bestuurslid van de raad van beheer op kynologisch gebied. Aanleiding is de BBC-documentaire Pedigree Dogs Exposed, waarin onthuld werd dat broodfokkers van hondenrassen gezonde pups afmaken indien die bepalende uiterlijke kenmerken missen. Na het gesprek wordt die documentaire uitgezonden.Het Gesprek, 10.30-12.00u.

Charlie – Leben und Werk des Charles Chaplin. Amerikaanse documentaire uit 2005 over acteur, regisseur, producent en componist Chaplin, die als mede-oprichter van United Artists ook een grote rol in de filmindustrie speelde. Ook aandacht voor de affaires, schandalen en zijn vervolging door de FBI. Met veel archiefmateriaal, privéopnamen en gesprekjes met o.a. Woody Allen, Martin Scorsese en Milos Forman, zijn kinderen Sydney en Geraldine en zijn vrienden.Arte, 22.20-0.25u.

muziek

Cecilia Bartoli - Die Kunst der Kastraten. Concert naar aanleiding van Bartoli’s laatste cd, waarop muziek die in de baroktijd speciaal voor castraten geschreven werd. Als passende entourage werd gekozen voor de barokke theaterzaal en pronkkamers in het paleis van Caserta. De begeleiding is van het Orchestra Il Giardino Armonico o.l.v. Giovanni Antonini.Arte, 19.00-19.45u.

radio

Roots: Gov’t Mule. Opname van concert op 18 november in De Melkweg van de groep rond zanger/gitarist Warren Haynes. Met Allen Woody op bas – evenals Waynes ex-Allman Brother – en drummer Matt Abts maakt hij in deze groep southern rock met een psychedelisch gitaartintje. Radio 6, 20.02-20.59u.

Holland Doc Radio: Godenslaap. Elk jaar zendt de NPS een hoorspel uit dat gebaseerd is op het boek dat dat jaar de AKO Literatuurprijs heeft gewonnen. Deze keer de roman van Erwin Mortier over de Eerste Wereldoorlog, vanuit de optiek van een vrouw. De bewerking is van Dirk van Pelt, de regie van Vibeke von Saher. Met onder anderen Elisabeth Andersen, Pierre Bokma, Marjon Brandsma, Antonie Kamerling. Radio 1, 21.02-21.59u.