selectie

L-R: Homer, Snowball II, Maggie, LISA, Santa's Little Helper, Bart, and Marge on THE SIMPSONS on FOX. © and ª1997 TWENTIETH CENTURY FOX FILM CORPORATION - ALL RIGHTS RESERVED/©1997FOX BROADCASTING CR:FOX

documentaire

Rudi Carrell - Afscheid van een showmaster. Documentaire over leven en werk van de televisiepresentator die, nadat hij in Montreux een Zilveren Roos (1964) had gewonnen, in Duitsland een grote carrière opbouwde. Aan de hand van interviews met zijn kinderen, broer, vrienden en collega’s wordt een beeld geschetst van een brutale, energieke komiek.Ned.1, 13.35-14.35u.

Vranckx: Kasjmier - Stof van de steppe. De kasjmiergeit produceert jaarlijks hoogstens drie ons wol. China is de grootste leverancier, met enorme boerderijen spinnerijen, en de winstmarges zijn hoog. Maar al staat er in het etiket dat een sjaal 100% kasmier is, laboratoriumproeven bewijzen dat dit niet altijd zo is. Canvas, 20.10-20.40u.

360 - Geo Reportage: Saint-Pierre und Miquelon. De overzeese gebiedsdelen van Frankrijk bevinden zich niet alle in warme streken: in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan, voor de kust van Newfoundland, ligt een archipel van drie eilanden. Documentaire over het leven van de bewoners. Arte, 20.15-21.00u.

Atlantis: Die Botschaft der 12. Etrusker-Stadt. Begin vorige eeuw vond een Italiaanse arts op een akker een munt met daarop een inscriptie die hij eerder gezien had op een muur in het Tos-caanse bergdorpje Fatluna. De vondst het leidde tot de ontdekking van een Etruskenstad.Arte, 21.00-21.50u.

amusement

The Simpsons. Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de cartoonserie een eenmalige Nederlandse versie. Met de stemmen van Katja Schuurman als Marge, Ruben van der Meer als Homer en Johnny de Mol als Bart. Ook met Tygo Gernandt, Jeroen Pauw, Hanna Verboom, Hans Kesting en Horace Cohen. Comedy Central, 20.00-20.25u.

Chris Rock - Kill the messenger. Stand-up show uit 2008 van de Amerikaanse komiek, samengesteld uit optredens in Londen, Johannesburg en New York.Comedy Central, 20.50-22.30u.

radio

De wandelende tak: Balaram Pathak. Herhaling van concert uit 1986, het eerste dat de Indiase surbaharspeler destijds buiten zijn vaderland gaf. De surbahar is de basversie van de sitar. Hij werd begeleid door zijn zoons Ashok (sitar) en Vinod (tabla).Radio 6, 20.02-20.59u.