film

Dances with Wolves (Kevin Costner, 1990, VS). Ecologisch indianenepos van en met Kevin Kostner. De zevenvoudige Oscarwinnaar smaakt als een ouderwets romantische, grootse western, al staat de held nu aan de goede kant: die van de Sioux-indianen wier cultuur gedetailleerd werd gereconstrueerd.BBC 2, 17.30-20.20u.

The Abyss (James Cameron, 1989, VS). Ambitieus en kostbaar mengsel van rampenfilm, zalvende sciencefiction en relatiedrama. Zojuist gescheiden Elizabeth Mastrantonio en Ed Harris behoren tot team dat in de diepzee stuit op buitenaardse wezens van even feministische als groene signatuur. RTL7, 20.00-23.05u.

Ben X (Nic Balthazar, 2007, België). Belgisch bioscoopsucces, over een autist met het aspergersyndroom die zich in een onlinecomputerspel probeert voor te bereiden op de echte wereld. De problemen knallen met uitroeptekens van het filmdoek.Eén, 21.25-22.57u.